Angst

Angst

Angst..

Voor mij een belangrijk onderwerp om over te schrijven..
In mijn onderzoek naar de mensheid kan angst de mensheid enorm leiden!
Het houdt je weg bij jezelf, je bent vaak meer met je angst bezig dan wat jij van binnen echt voelt en je cijfert jezelf weg, je durft er niet te zijn..
Maar wat als jij nou krachtiger bent dan je denkt (lees gedachten/hoofd)?

Voor mijzelf bestaan er grote angsten en subtiele kleine angsten.
Grote angsten ga ik aan en laat ik mij niet door leiden..
In mijn jeugd heb ik vaak gedacht: Karin, gewoon proberen als een ander het kan, kan jij het ook!
En als het mis gaat zien we dan wel weer..

Zo ben ik 10 jaar geleden mijn salon begonnen, zo ben ik gaan reizen in de wereld..

Ik zal jullie een stukje meenemen in het creëren van angsten hoe ik er naar terug kijk.
Nu zo’n 12 jaar geleden (ongeveer geen idee in exacte tijd, daar ben ik niet goed in)
was ik klaar mijn met kappersopleiding. Ik had eigenlijk een vast contract, maar mijn gevoel zij:
Als ik dit hele dagen moet doen en mijn hele leven nog moet werken dan voelt dit enorm saai om dag in dag uit te doen..
Zo kwam de schoonheidsopleiding voorbij en heel eerlijk, eigenlijk wist ik niet eens precies wat het inhield maar ik volgde mijn gevoel.. Ik weet nog heel goed dat mijn ouders zeiden: Ja zou je dat nu wel doen, want je hebt nu een baan een vast contract en dan ga je weer volledig naar school en wij betalen de opleiding voor jou niet.. (het zou een angst kunnen creëren)
Maar ik moest mijn innerlijke gevoel volgen!
Zo kwam er in mijn schooltijd op mijn pad dat ik een ruimte kon huren om mijn salon te beginnen.
Ik weet nog heel goed dat ik bij mijzelf dacht: Gewoon proberen! Als het niet lukt dan lukt het niet en zien we dan wel weer..
Wat ik nog wel heel goed weet is dat mijn ouders zeiden: Karin zou je dat nu wel doen enz. enz. alle scenario’s kwamen op tafel. (het zou een angst kunnen creëren)
Maar ik moest mijn innerlijke gevoel volgen!

Ik wil hier absoluut niet mee zeggen dat ik nou zo goed ben! Maar als voorbeeld hoe je erin terecht kan komen.
Want ook ik rol zo weer in een angstprogramma hoor.. later in deze blog neem ik jullie daarin mee.  
Terwijl ik dit schrijf komt de gedachte in mij op: Karin, maar wil je nou gewoon tegen iedereen zeggen dat jij zo goed bent?
Maar nee ik weet heel goed dat dit een gedacht is die niet van mij is en dat ik dit schrijf vanuit mijn hart om lezers te helpen om angsten te kunnen overwinnen, want angst is een groot programma in deze aarde!

Onderschat vooral de kracht van je gedachten niet!!!

Foto: Ons hotel in Turkmenistan, het meest gesloten land van Centraal Azië (dictatuur) Maar mijn ervaring is dat de mensen in dit land verbinden met je! 

Voordat ik aan deze blog begon belde ik mijn vader op met de vraag of ik een stukje over zijn angsten mocht schrijven als voorbeelden om mensen te helpen! Eerst zei hij nee dat vind ik niet fijn.. maar daarna belde hij mij direct terug en zei:
ja doe ook maar!
Hier wordt ik blij van! Nu ik dit schrijf en even aan dit momentje terug denk voel ik de tranen van blijdschap in mijn ogen opkomen! Het voelt fijn om zo te kunnen verbinden en de mensheid te kunnen helpen en dat ik een stukje van zijn grote angstprogramma mag benoemen!

Voor ik jullie meeneem in een deel van zijn angsten wil ik hierbij zeggen dat mijn vader aan het afbouwen is van de medicijnen, medicijnen die zijn gevoel/emoties altijd onderdrukt hebben en dat hij nu pas eigenlijk al zijn angsten voor ogen krijgt! Ik heb diep respect dat hij ze aangaat!
Ik zie dus door het afbouwen van de medicijnen nu pas na 23 jaar mijn echte vader..
(in een volgende blog zal ik proberen wat verder hierover te schrijven)

 

Zo hoor ik eigenlijk nu pas van hem wat hij allemaal heeft meegemaakt en hoe je in een angst programma kan rollen en hoe dat tot kortsluiting kan leiden en je weg houdt bij jezelf..

Ik benoem ze kort en voel er zelf bij hoe een angstprogramma werkt..
Eén van zijn angsten is regen..  Vroeger op de bouw heeft hij veel in de regen gewerkt en had het enorm koud.  Als het nu regent kan hij zich laten leiden, doordat dat hem herinnert aan deze tijd..

Eén tweede angst is dat als hij mensen tegen komt die bij het bedrijf werkten waar hij toen die tijd werkt en veel heeft meegemaakt. Hij kan zich hierdoor laten leiden en mensen ontwijken, maar hij gaat het aan door of hallo te zeggen of een praatje te maken..

Eén derde angst is dat hij veel ongelukken heeft zien gebeuren op de bouw met mensen.
Dus als er iets heftigs gebeurd met mensen die hij kent kan hij zich dat heel erg aantrekken en zo ook dat er iets met mensen gebeurd die dicht om hem heen staan, maar hij weet nu dat dit een angst is en dat hij zich daar niet door mag laten leiden..

Eén vierde angst is op vakantie gaan in het buitenland, want als hem daar iets overkomt  en in het ziekenhuis terecht komt en de taal niet spreekt, dus het niet uit kan leggen..
Deze weet ik het antwoord niet van hem, maar als ik daarin zelf ga voelen begrijp ik hieruit dat dit zijn ervaring is toen hij in het ziekenhuis terecht kwam en ze in het ziekenhuis hem niet begrepen wat hij toen in zijn hoofd meemaakte.  (ik zal hier later nog eens meer over schrijven vanuit mijn beleving in mijn onderzoek naar de mensheid).

Praat over al je angsten die je voelt/ervaart!
Verbinden helpt! 
Ik geloof in de kracht in een ieder van ons! 

In het begin had ik het ook over subtiele kleine angsten..
Ik zal jullie meenemen in mijn ervaring na de persconferentie afgelopen vrijdag.
Voordat ik jullie hierin meeneem wil ik nog iets kwijt.
Tegen velen van jullie zei ik al dat ik mij niet wil laten leiden door wat er gaat komen in de persconferentie, dat we het anders over ons zelf afroepen..
Voor mij voelt dit namelijk als een groot angstprogramma, waar ik niet in mee wil gaan als ondernemer, want ik weet dat het mij uit mijn kracht haalt en weg houdt bij mijzelf..
Voor mij voelt dan ook de gehele afgelopen week al dat er een deken over mij heen ligt aan gedachten wat er uitgezonden wordt door mensen van angst/onzekerheid wat er gaat gebeuren, het hangt in de lucht, de energie..
Als ik mijn gevoel omschrijf voel ik mij moe/onderdrukt, voel constant druk op plekken in mijn lichaam.  Onderschat de kracht van je gedachten niet!!
Je brein is namelijk een computer en daar kunnen wij alleen controle over krijgen met ons Hart BewustZijn!

Ik vind het lastig om hierover te schrijven merk ik, omdat de situatie waar we inzitten een groot en heftig onderwerp is, maar ik wil jullie niet meenemen in dit grote onderwerp, maar eigenlijk alleen in een subtiele angst die voor mij hieruit voort kwam en waarin jij jezelf misschien wel herkent op één of andere manier of als ondernemer herkenning in vind en het met jezelf op kan lossen, want dat kunnen wij allemaal!

Zoals ik al zei ik wil mijzelf niet laten leiden door angst en wil het aangaan.
Vandaag toen ik aan het voelen was over de situatie om nog een uur eerder dicht te gaan merkte ik dat er bij mij toch ook een stukje angst op borrelt..
En die angst is eigenlijk dat we de avonden dicht zijn en veel klanten overdag werken en dus niet overdag terecht kunnen en dat we afzeggingen hebben en weer gaten in de agenda vallen of dat het nu niet opgevuld wordt en dat we dus minder omzet draaien, en wat als we straks toch volledig dicht moeten, dat is dus een subtiele angst een angst in geld en zo kan je gewoon weer een controle programma in rollen..
Want ik weet dat ik mij nooit door geld wil laten leiden! Het houdt mij weg bij mijzelf het is een groot programma in deze aarde!

Foto: Voor mij was het geen angst om dit land te bezoeken, maar ik weet nog dat mijn ouders dat wel ervaarden.. 

Voor mij voelt het als je angsten toe laat het je weg houdt bij jezelf..  
En wie leidt dan jou leven?
Jij of de angst?

Ik weet dat dit absoluut niet gemakkelijk is! Vaak krijgen we weer gedachten in ons hoofd,
zoals wat zal een ander wel niet denken of wat als het mis gaat of wat als ik alles verlies?
We worden vaak gegrepen door angst!

Maar wat als angst nou een doelbewust programma in deze wereld?
Dat er bewust angst gezaaid wordt om de kracht in jouzelf niet te ontdekken?
Dat er bewust angstprogramma’s lopen ons klein te houden?
Dat er dus alles aan wordt gedaan om jou weg te houden bij jouzelf!
Dat het de bedoeling is dat je je laat leiden..
Wie ben jij als mens?
Wat is de mensheid?
Wat mogen wij niet weten?

Nogmaals dit zijn mijn ervaringen en is mijn onderzoek.
Jij voelt wat jij voelt! Jij ervaart wat jij ervaart!
Ik wil alleen maar een hulpstuk zijn en een inspiratiebron
en jullie meenemen in mijn onderzoek, maar onderzoek vooral ook zelf!
Laat je niet opleggen en neem niet zomaar iets aan als waarheid!

Vragen? Vraag ze gerust:)

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Secured By miniOrange