Hoog gevoeligheid / zintuigen

Hoog gevoeligheid / zintuigen

Voel jij je thuis in deze wereld? 

Vandaag vielen er voor mij weer veel puzzelstukjes op de plek.. Diep in mijzelf..
Gisteren was natuurlijk weer een bijzondere dag..
Er kwam er telkens dit stukje van een songtekst in mij naar boven:
It’s a Game and de Mystery Of Loneliness there must be more to Life than this..

Vanochtend was ik het aan het luisteren met Jeroen. Dit is vanuit een liedje van Modern Talking mijn moeder luisterde dit vroeger altijd. En ik begrijp nu waarom ik al die teksten van al die nummers  zo goed kende! Even als de teksten van Marc Antony uit het album van 1999 met de song I need to know..

Ik luisterde het met mijn Hart! Voelen zonder dat je brein er tussen komt. 
Zonder dat je brein de gedachte maakt dat het over liefde gaat, zoals ons hier liefde wordt aangeleerd.. 

.

Maar wat is dan Hoog Gevoeligheid? Voel jij ook vaak dat er veel niet klopt in deze wereld? Misschien denk je wel vaak zal wel, maar laat ik het maar gewoon doen, laat ik maar gewoon mee gaan.. 
Of kan jij dieper voelen en je eigen keuzes maken? 

Kan het zijn dat je als Hoog Gevoelige vast loopt in deze wereld? Of dat het eigenlijk vast lopen is in jezelf? Dat je lichaam, brein & Hart niet meer goed samen gaan? Dat alles in deze wereld eraan gedaan wordt om je weg te houden van dat ene… eigenlijk wie jij werkelijk bent? 
Dat we de ware Liefde vanuit ons Hart niet mogen ontdekken? 

Wat is nou voelen? En wat hebben onze zintuigen daarmee te maken?

Kan het zo zijn dat dat iemand die Hoog Gevoelig is vaak één of meerde zintuigen sterk ontwikkeld/overprikkeld heeft? Of worden wij hierdoor weg gehouden bij ons zelf? Beïnvloed het onze gevoelens? Zodat wij “denken” dat we voelen dat alles op basis van ons brein gaat?

Stel jezelf maar eens de vraag of je denkt dat je dat voelt of dat je echt voelt.

Afgelopen week hoorde ik weer iemand vertellen over zoom, de online vergaderingen etc.
Maar dat het soms toch prettiger voelt als je met iemand in het echt zit, je meer ervaart meer deelt, meer uitwisselt, maar ja aan de andere kant kan je zo wel makkelijk ook met iemand overleggen op afstand..
Een ander begon over de VR brillen dat je zo straks samen bij elkaar kan zitten in een virtuele wereld.
Ik zelf heb laatst het stukje gekeken over de VR brillen van wat Meta wil introduceren en daarin wordt zelfs vertelt dat alleen de emoties NOG ontbreken.
Ik zelf kan echt verdrietig worden als ik dit zo hoor en daarbij voel.. Wie zijn wij dan nog?
Wat is de mensheid?  Leven we dan nog in ons Hart? Of in ons Brein? Dwalen we steeds verder weg van onszelf? 

Zien wij nog wel wat er werkelijk gebeurd? Of gaan wij mee in de flow..
Voor mij is bestaat alles uit energie en zijn wij allemaal met elkaar verbonden!

Zo zie ik vanuit mijn hoog gevoeligheid een netwerk over ons heen liggen op basis van onze zintuigen..

Ruiken: Wat zijn nog echte geuren? Wat zijn gemanipuleerde geuren? Welke geuren geven ons een onaangenaam gevoel? (stukje trauma) Welke geuren geven ons een fijn gevoel? (herinnering)
Kan het zijn dat er vanuit gemanipuleerde geuren dingen met ons als mens gebeurd?

Gehoor: Wat zijn nog de juiste frequenties? Wat voor gevoel geeft bijvoorbeeld bepaalde muziek? Rust? Stress? Maakt het je gehaast? Luister je ergens naar? Raak je in je brein? Welke toon wordt er bijvoorbeeld gebruikt als het nieuws vertelt wordt? Angst? Paniek?

Proeven: Wat zijn nog echte smaken? Ik liep laatst in de supermarkt en dan zie ik chips met groente smaken etc. wat is nou nog puur van smaak? En zitten er stofjes in eten waar jij je gelukkig door voelt? Werkt ook verslavend? Maar is dat gevoel van korte duur? Hoe voel je je nou echt?
En zit er niet in veel eten een verslavend stofje? Waarom was de trend zo veel mogelijk eten? All you can eat.. een groot bord vol! Waarom? Wat voor gevoel geeft het ons na die tijd? Als ik mij dikker voel voel ik mij ook gewoon kut om het maar zo te zeggen..
Wat doet het met ons? Waarom zijn er soms trends in bepaald eten? Vroeger deden mijn ouders overal zout in, toen ik met Jeroen samen ging wonen heb ik daar geen moment aan gedacht. Later kwamen wij daarachter. Maar nu denk ik was dit ook ooit een trend?  Maar wat doet het nu met jou? Wat voor gevoel geeft het je? Of word eten soms gebracht als gezellig? En dat wij via ons brein denken dat het ons een fijn gevoel geeft, maar hoe voel je je nou echt daarna?

Ogen: Kijk jij tv? Hoe voel jij je als je tv kijkt? Welke gevoelens geeft het je? Speel je veel games? Wat voor gevoel geeft het je? Zit je veel achter een laptop? Wat voor gevoel geeft het je? Bevind je je in een mensenmassa? Welk gevoel geeft het je? Voel jij nog wat van jou is? Wie jij bent?

Voelen: Wat doet een aanraking met je? Een knuffel? Wat voor gevoel geeft kou? Wat voor gevoel geeft warmte? Iets wat zacht voelt? Iets wat stekelig voelt?

Als je het vanuit jou eigen perspectief bekijkt kan je vast nog heel andere dingen toe voegen aan mijn lijstje…  Voel zelf eens wat er gebeurd op basis van jou zintuigen of misschien als je stress ervaart ze juist ook overprikkeld zijn je hoort ineens alle geluidjes of je ervaart licht ineens heel fel en er volgt hoofdpijn/migraine.. Ik kan hier eigenlijk heel lang over schrijven, want ik zie veel, heel veel..
Misschien denk je waarom wil je dit allemaal zien? Het is toch gewoon zo? 
Ja het is zo, maar het houdt mij allemaal weg bij mijzelf.. 
Wie ik werkelijk ben.. 
Het bemoeilijkt het voelen, een innerlijke reis.. 

Voor mij bestaat alles uit energie en zijn wij in de Kern energie!
Voor mij is dit netwerk gebouwd om ons energetisch te verlagen en ons somber te voelen op basis van ons denken! En is dit niet ons werkelijke voelen!
Waarom is er zoveel narigheid in deze wereld? Houdt het ons niet in een lage frequentie?
Dus komen wij niet bij onze levenskracht? Liefde vanuit ons Hart? Kan dat een heel andere frequentie zijn?
Wat mogen wij niet weten? Worden wij bewust zo vervuild en getraumatiseerd?
Liggen er allerlei lagen over ons heen? Zodat we onszelf niet ontdekken?

Misschien denk je: Karin waarom stel je jezelf zoveel vragen? Sommige dingen zijn nou eenmaal zo..
Ik weet het.. maar mijn gevoel zegt wat anders.. voor mij voelt het niet oké dat de mensheid vervuild wordt en zo ook onze aarde en ons dierenrijk.. Dat wijzelf daaraan meewerken, onbewust, omdat wij niet anders mogen kijken.. Niet anders mogen zijn.. Geen eigen keuzes mogen maken..
Ik weet het als je eenmaal dingen gaat zien ga je heel veel zien!!
En ja dat doet PIJN en geeft VERDRIET, want je ziet ook alle niet leuke dingen van jezelf! 

Maar stel dat wijzelf nou eens die sleutel zijn? Op zoek moeten naar dat ene stukje bewustZijn in onszelf.. Dat wij krachtiger zijn dan wij denken? Maar van binnen naar buiten moeten leven op basis van eigen keuzes en ons niet laten leiden door alles wat buiten ons is? 

In mijn jeugd luisterde ik veel naar de muziek van Britney Spears

Ik wordt nu wakker en zie de boodschap..
Britney Spears 
* Overprotected
* Stronger

Voel je altijd vrij om mij dingen te vragen! Mijn perspectief hoeft niet de jouwe te zijn 🙂
Maar ik sta open om te verbinden en van elkaar te leren!
Jou weg kan anders zijn dan de mijne en 
alles mag er zijn! 🙂 Er is voor mij geen goed of fout!
Maar durf vooral Anders te Zijn!

Heel veel dank voor het lezen van mijn Blog! 
Liefs,
Karin 

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Secured By miniOrange